Sæbe

Sæbe
Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af parketgulve foretages. I fald du ønsker et nydeligt parketgulv med et naturligt udseende, er sæbevask en god gulvløsning. Lud og ludbehandling kombineres sædvanligvis med sæbevask og sæbebehandling, for en lys tone. parketgulvet eller plankegulvet vaskes hyppigt, så den holdbare effekt sikres, helst én gang om ugen.

Hvorfor sæbebehandling?

Til sæbebehandling af parket og plankegulve anvendes en gulvsæbe, som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet gulvsæbe eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyrenoverde og ubehandlede parketgulve benyttes en mere fed sæbeblanding indtil træet er mættet med sæbe. Et parketgulv eller plankegulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange gulvvask. Parketgulvet eller plankegulvet skal være godt tørt imellem hver behandling med sæbe. Anvend vaskeanvisningerne på bøtten og vær særligt obs på tørretid, blandingsforhold samt vaskeretning.

Gulvsæbe eller sæbe?

Gulvbehandlingen anvendes på ludbehandlede og ubehandlede gulve. Fordelen ved lud og ludning af gulv er at gulvet ikke misfarves og gulnes. I fald du ønsker et lyst og naturligt trægulv, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner tilrådes.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask anvendes en sæbe som er bestemt for trægulve og træ. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med flere forskellige funktioner. Herimellem at rengøre gulvet og beskytte træet. Der kan anvendes færdigblandet sæbe fra blandt andet Probat, Faxe, Trip Trap og mange andre. Benyt kuldslået vand eftersom brandvarmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Hvid sæbe eller natur sæbe?

Sæbe til træ findes som hvid sæbe eller natur. Nuancen på parketgulvet eller plankegulvet kan justeres op eller ned afhængig af træsæben som anvendes. Ønskes en hvid tone bruges den hvide gulvvask.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været benyttet som gulvbehandling i mange hundrede år. Ønskes det sandskurede, naturlige og rustikke udseende, er gulvvask med sæbe den ideelle efterbehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din fagmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved vask med gulvsæbe følges instruktionen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne såfremt du er i tvivl.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote