Maling

Fuldmaling af plankegulve og parket bruges meget sjældent, fordi udseendet af træ herved vil gå tabt. Træ er et forunderligt naturens materiale, som matcher ethvert hjem. Træ som gulv skaber hygge, varme og behag. Dette billede vil dog falde bort ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvordan et trægulv males, så brug til stadighed en professionel håndværker til maling af plankegulve og parketgulve.

Maling
Maling

Hvorfor maling af parketgulve og plankegulve?

Maling er en slidstærk behandling som er fulddækkende. Derved kan træets naturlige look ikke bedømmes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvoverflade. Maling er en formidabel overfladeløsning til utrolig slidte parketgulve og plankegulve, som ikke tåler en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer gulvmaling?

Der bruges for det meste to forskellige typer af maling til plankegulve og parketgulve, epoxy og alkyd. Begge malingstyper er forholdsvis slidstærke og anvendes ikke kun på guvbelægning af træ, men også på beton i lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Når et trægulv er nyt eller nyslebet, vil efterbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder misfarvninger, huller, revner, dybe hakker. Et malet trægulv er rengøringvenlig, let at vedligholde samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

trægulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, snavs, fedt og smuds vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes et malet parketgulv?

Såfremt malingen viser tegn på brug og slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem overfladen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvvedligeholdelse, gulvpleje og gulvvask er let ligesom på et lakbehandlet parketgulv eller plankegulv. Ved støvsugning og gulvvask får du et rent parketgulv eller plankegulv let og hurtigt, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk patina. Et malet trægulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit plankegulv.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote