Lud

Lud og ludning er en efterbehandling som danner et pænt, lyst og naturligt look og patina. Lud og ludbehandling beskytter ikke parketgulvet mod brug. Dermed må der derpå tilføres en holdbar ny overflade oven på ludbehandlingen, herunder voks, sæbe, hvid lud, hvid lak, hvid olie og almindelig lak, olie, lud. Vi benytter producenter som:

Lud
Lud
  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er lud og ludning?

Ludning og lud anvendes til gå uden om den gyselige gule forskel på lyse plankegulve samt parket. Ludning er en kemi som ødelægger træets oprindelige garvesyre samt dermed hindrer gulning. Derpå overtager du et plankegulv eller parketgulv med den topmoderne lyse klør.

Hvilken fremgangsmåde kan tilrådes sammen med lud?

Gulvafslibning og behandling af parket vil give adskillige udtryk afhængig af træets tilstand, træsort samt gulvtype. Især luddede trægulve fremviser diverse nuance kommer an på mængden af træets garvesyre. Mørke gulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvvedligeholdelse, gulvpleje samt sulbrengøring?

Såfremt et gulv med ludbehandling ‘skrubbes’ så farven og ludden fordufter, skal selve planke og parketgulvet mellem slibes og gives en ny omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning plus vask udført efter behov. Der benyttes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi gladeligt viderebringer. Med sæbespånevand opnås den efterspurgte hvid grålige patina, der er populær nu.

Alternative overflader til hvid lud og natur lud?

Når du er på udkig efter et lyst plankegulv eller parketgulv i boligen, så ring eller skriv gerne til dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvinspiration, gulvvejledning og gulvrådgivning samt en supergod gulvservice, så du modtager den bedste overfladeløsning. Som specialist ved vi alt om trægulve og vi lytter til dine krav og forventninger til det nyafslebne plankegulv eller parketgulv, og oplyser dig om tørretid, sæbebehandling og vedligeholdelse. Alternative efterbehandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en smuk, hvid patina og look. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede bræddegulve?

Som anført må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludbehandlingen i gulv  I fald der kommer pletter af rødvin, kaffe, blod, te eller andet på gulvet, er praksis at bruge en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote