Gulvafslibning forvandler dit hjem positivt

Gulvafslibning giver boligen et nyt pust.

gulvafslibning af et fyrretræsplankegulv. Her afslibes trægulvet med sandpapir og en gulvslibemaskine. På billedet ses en gulvmand igang med sit gulvarbejdeForvandling er den rette betegnelse når vi taler om gulvafslibning. Man kan næsten sammenligne processen med eventyret hvor den grimme ælling bliver til en smuk svane. Her arbejder vi blot med at forvandle et gammelt og slidt trægulv så det bliver smukt som i et eventyr. Selv et meget gammelt og håbløst slidt trægulv kan få sin oprindelige og naturlige patina tilbage med en gulvafslibning.

Gulvafslibning er en gulvrenoverings proces

Jamen, hvad er gulvafslibning egentligt? Når et trægulv afslibes er det for at opfriske overfladen eller erstatte den med en ny. Formålet at give gulvet et flot, nyt og indbydende look. Ofte er det med simple midler at den gamle og slidte overflade fjernes. En gulvslibemaskine med sandpapir afsliber gulvoverfladen så træet står trærent. Et nøgent trægulv kan ikke stå ubeskyttet for så vil det tørre ind og sprække. Endvidere vil det være umuligt at rengøre og vedligeholde uden en overfladebehandling med:

Trægulv og gulvafslibning. Her ses et trægulv som trænger til en gulvafslibning og efterbehandling med en smuk og slidstærk overfladeVoks
• Sæbe
• Olie
• Lak
• Lud

Det er ikke udvalget af gulvbehandlinger der sætter grænser. For det er rigeligt at vælge imellem, især når man til ovennævnte eksempler kan tilsætte farve af bejdse eller hvidpigment.

Hvem kan have fordel af en gulvafslibning?

Alle trægulve kan afslibes såfremt der er nok træ at slibe af. En tommelfingerregel siger, at der skal være min 3 – 4 mm træ finér for at et trægulv kan afslibes. Især lamelgulve kan som oftest kun afslibes én gang. Er du i tvivl så kontakt en fagmand. Han vil kunne fastslå om dit gulv er egnet til en gulvafslibning. I enkelte tilfælde kan et massivt trægulv med fordel afhøvles. Her bruges en gulvhøvl, som kommer dybt ned i træet.

“Gulvafhøvling bruges kun i særtilfælde hvor andre løsninger må give op.”

Vi er din gulvspecialist i København og udføre gulvafslibning i hele landet. Ring til os og forhør dig om muligheder for at opfriske dit trægulv. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.

Let afslibning eller finslibning

gulvafslibning og afslibning af træ. Trægulve der får nyt liv igen med en opfriskning og afslibning. Alternative kan en gulvafhøvling være en mulighed.Let afslibning er en mulighed som et alternativ til den normale fuldslibning. Hvordan kan jeg se om der skal benyttes en finslibning? Det ses ofte at man er i tvivl om at trægulvet i det hele taget trænger til en afslibning. Hvad er kriterierne for at en gulvafslibning er nødvendig? og hvordan vil resultatet i givet fald blive i forhold til det nuværende udseende? Er pengene givet godt ud ved at udføre en let afslibning? Dette og mange andre spørgsmål dukker op fra tid til anden når det undersøges om ens trægulv er så grimt at det trænger til en ny afslibning.

Hvad er en fuldslibning?

Vi anbefaler en fuldslibning når der er ridser og hakker i gulvet der ønskes fjernet eller såfremt der er misfarvninger som følge af lysets påvirkning af gulvoverfladen. I sådanne tilfælde er det ikke muligt at udbedre skaderne ved en let slibning eller finslibning.

Hvad er en let slibning?

Afslibning og gulvafslibning af trægulve udføres i en restaurant i København. Afslibning og efterbehandling med olie, lak,lud ,sæbe eller andet efter kundeønskeHer benyttes en rondelsliber som ved hjælp af meget meget fint sandkorn eller slibenet går ind og nulstiller gulvoverfladen. Med andre ord fjernes sæbefilm, smuds og snavs på overfladen samtidig med at gulvslibemaskinen kradser op i gulvoverfladen så den nye gulvbehandling kan binde. Modsat en fuldslibning med sandpapir afsliber hele gulvfladen så gulvet vil stå ‘trærent’ og være klar til en ny gulvbehandling helt fra bunden. En let gulvafslibning benyttes kun til at opfriske gulvoverfladen og fjerner ikke ridser og hakker som måtte være på gulvet. Behandlingen kan nærmest sammenlignes med en polering idet det er en såkaldt ‘polermaskine’ der benyttes, forskellen er blot den pad, det sandpapir eller slibenet som sidder under rondellen.

Fuldslibning eller finslibning!

I langt de fleste tilfælde er det nødvendigt med en fuldslibning idet en finslibning ikke fjerner misfarvninger og ridser. En finslibning kaldes også en mellemslibnning og er i princippet forskellige betegnelser for den samme proces. I helt grelle tilfælde kan det være en nødvendighed at benytte den helt ultimative metode, nemlig en gulvafhøvling.

Trægulv og gulvafslibning i København. Her på billedet ses en rondelsliber til efterpolering af gulvolie og oliebehandlede trægulve. Især eksotiske og mørke træsorter bliver rigtig flotte med en efterpolering

Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Skal dine trægulvet afslibes eller afhøvles? Det kan være svært for den enkelte bruger af gulvet at vurderer hvilken form for behandling der nu er nødvendigt for at guvlet bliver bragt tilbage til den oprindelige stand. Men det er i princippet også ligegyldigt når der benyttes en professionel gulvmand eller gulvfirma til at udføre gulvopgaven. Han vil tjekke gulvet samt gulvets beskaffenhed samtidig med at han vurderer hvilke processer der er nødvendig for at gulvet får den rigtige overflade i rette kvalitet som opfylder kundens ønsker og krav til den nye gulvflade.

Ofte afslibning fremfor afhøvling!

I langt de fleste tilfælde kan man sagtens nøjes med en afslibning fremfor en afhøvling. Men i ekstreme tilfælde er en gulvafhøvling nødvendigt. Her benyttes en gulvhøvl som fjerner 1 – 3 mm af selve træet, og samtidig hermed vil processen også udjævne niveauforskelle og ujævnheder som måtte være i gulvet. Vi ser ofte trægulve som bølger som følge af manglende pleje eller der har været store svingninger i temperatur og luftfugtighed i boligen. I sådanne tilfælde vil en gulvafhøvling virkelig kunne udrette mirakler på samme vis som hvis trægulvet har en belægning med:

 • gulvafslibning af trægulv. Her på billedet kan du tydeligt se forskellen når gulvafslibningen finder sted.Fernis
 • Maling
 • Tæpperester
 • Limrester
 • Spartel

eller andet. Det er kun massive plankegulve som kan afslibes og det kræves at gulvet er udført i en blød træsort som:

 • Fyr
 • Gran
 • Birk
 • Lærk
 • Douglas Pine
 • Pitch Pine

gulvafslibning hvor du tydeligt kan se forskellen. En gulvafslibning skaber et nyt og lyst udseende. Her er det et gammelt trægulv som har en gul lakParketgulve derimod kan kun afslibes og det samme gælder for lamelgulve. Det er gulvtyper som altid er udført i hårde træsorter som bøg, eg, ask, mermau eller andet. Som nævnt er en gulvafhøvling det absolutte ultimative og i langt de fleste tilfælde er en gulvafslibning alt rigeligt. Her fjernes alt den gamle gulvbehandling sammen med ridser, hakker, misfarvninger og andet. En afslibning udføres meget nænsomt og blidt hvor der kun fjernes 1 mm af selve træet så er sikker på at have et trægulv som holder mange år fremover, som også ud i fremtiden vil kunne afslibes.

OBS: Søger du billig gulvafslibning priser er du naturligvis velkommen til at ringe for en snak og et rigtig godt tilbud.

Gulvbehandling skaber en smuk overflade

gulvafslibning med en af de lille gulvslibemaskiner. Her ses en gulvmand igang med afslibning af trægulveGulvbehandling af trægulve benyttes til at skabe en smuk og slidtærk overflade. Hvilken gulvbehandling er bedst til mit trægulv? Der er mange muligheder for en overflabehandling af trægulve. Men det er svært at rådgive og vejlede om hvilken behandling der er bedst til netop dit trægulv idet aller trægulve er forskellige og det er ofte et spørgsmål om smag. Så derfor lytter vi altid til vore kunders idéer og drømme til det fremtidige trægulv, og samtidig danner kundens ønsker og behov grundlag for valg af gulvbehandlingstypen.

Gulvinspiration er nødvendigt

I denne fast er det vigtig med inspiration så der er noget visuelt at forholde sig til samtidig med at vi naturligvis rådgiver om:

 • Gulvrengøring
 • Gulvvedligeholdelse
 • Gulvpleje

så trægulve vil holde i længst muligt tid og fremstå smukt og flot i mange år fremover. Vi påpeger gerne overfor kunden hvilke fordele og ulemper der kan være omkring den enkelte gulvbehandling, det kan være; prisen, farvernuancer, vedligeholdelse og gulvpleje. For vore kunder er nemlig priviligerede idet alt kan lade sig gøre når der benyttes en rigtig gulvmand.

Hvorfor skal et trægulv overfladebehandles?

Et nyafslebet trægulv kan ikke stå ubehandlet idet der altid fra første færd vil ske en nedbrydning af træet. Især træ der benyttes til trægulve er særdeles sårbar overfor slid, smuds og andet. Så det er vigtig med en beskyttende overflade så gulvet vil fremstå smukt og slidstærkt i længst mulig tid fremover.